Hieronder ons uitgebreide aanbod qua lessen en stijlen! Bij vragen of voor extra uitleg kunt u ons altijd mailen. Voor bewegende beelden van de stijlen kunt u een kijkje nemen op ons youtube account. Naast deze lessen hebben wij regelmatig verschillende workshops.

URBAN DANS STIJLEN

HIPHOP/STREET

 

Tijdens deze Hip Hop les leer je verschillende hiphop en streetstijlen van old school tot new school. Doormiddel van o.a. choreografie werk je aan je moves, grooves, basics, conditie, coordinatie, presentatie, creativiteit en muzikaliteit.

BREAKDANCE

 

Bboying, breaking of breakdance is een dansvorm die de elementen toprock, downrock, freezes en powermoves bevat. De breakdancers, breaker, bboy of bgirl voeren bewegingen uit die bestaan uit veel voeten- en vloerwerk & acrobatische bewegingen.

ALGEMENE DANS VORMING (ADV)

 

s een les voor hele jonge kinderen (vanaf 3 jaar). In deze les wordt spelenderwijs en met oefeningen gewerkt aan een basis in dans zodat zij later makkelijk door kunnen stromen naar andere lessen. In onze dansschool bieden wij deze les is twee vormen aan.
– Algemene dans vorming/ballet
– Algemene dansvorming/hiphop/street

HOUSE

 

In clubs in Chicago en New York zijn de eerste house moves ontstaan. House is van zichzelf een danssoort gebaseerd op geimproviseerde bewegingen en legt de nadruk op snelle voetbewegingen gecombineerd met vloeiende torsobewegingen en vloerwerk. Jazz, tap, Samba, salsa, merengue en zelfs break hebben deze dansstijl hevig beïnvloed.

POPPING

 

Deze oude dansstijl is een van de originele funk stijlen van hiphop. Andere dansstijlen die gerelateerd zijn aan popping zijn o.a. waving, boogaloo en de welbekende robot. Popping is gebaseerd op de techniek waarbij de spieren snel aanspannen en ontspannen. Hierbij wordt er een schok veroorzaakt die ook wel een ‘pop’ of ‘hit’  wordt genoemd. Deze techniek wordt samen met andere bewegingen en poses gedaan op het ritme van de muziek.

FEMME FUNK/ HIGH HEELS

 

Een speciale dansles die zich richt op vrouwelijk bewegen! De uitdaging van deze les is dan ook dat je hem op hoge hakken kan volgen. Denk bij deze les aan commerciele choreografie uit shows of videoclips van artiesten. Ook komen af en toe basics uit stijlen als waacking aan bod.

ACADEMISCHE DANSSTIJLEN

BALLET

 

Ballet is een hele goede basis voor andere dansstijlen en ontzettend goed voor het lichaam. Je werkt aan je conditie, verbetert je lichaamshouding en fysieke kracht. Je bouwt soepele spieren op  & wordt sierlijker in je bewegingen. Naast dat ben je creatief bezig & kan je dit dansplezier delen met een groep anderen. Voor leerlingen die graag willen doorstromen naar dansvakopleidingen is het belangrijk ook deze les te gaan volgen aangezien je dan meer kans maakt bij een auditie.

MODERN/CONTEMPORARY

 

Een moderne les biedt voor de leerling een optimale aanvulling op de klassieke techniek, door het gebruik van juist de tegenovergestelde dansprincipes, en bevordert zo het ontwikkelen van allround dansvaardigheden. Moderne dans is een dans waarbij je je lichaam gebruikt als communicatiemiddel. Door modern te dansen kan je emoties en gevoelens uitbeelden door deze in je dans proberen te leggen door bewegingen. Moderne dans is vrijer en je kan er je eigen beweging in leggen.

TECHNIEK

 

In de technieklessen wordt gewerkt aan bepaalde basisprincipes van dans zoals flexibiliteit,  een goede houding,  muzikaliteit,  draaien, springen etc. Er wordt gebruik gemaakt van o.a. moderne dans en jazz technieken & vormt een goede basis voor andere danslessen.

ALGEMENE DANS VORMING (ADV)

 

Is een les voor hele jonge kinderen (vanaf 3 jaar). Adv staat voor algemene dans vorming. In deze les wordt spelenderwijs en met oefeningen gewerkt aan een basis in dans zodat zij later makkelijk door kunnen stromen naar andere lessen. In onze dansschool bieden wij deze les is twee vormen aan.
– Algemene dans vorming/ballet
– Algemene dansvorming/hiphop/street

SPITZEN

 

Spitzen is een extensie van de balletlessen. Leerlingen die minimaal 12 jaar oud zijn en die lichamelijk klaar hiervoor zijn kunnen deze les volgen. Spitzendans is voor veel leerlingen het uiteindelijke doel als zij starten met  ballet. Het is prachtig om te zien en geeft de illusie dat de danseres over het toneel zweeft. Echter, om dat beeld te verkrijgen moet er heel hard geoefend worden.

MODERN JAZZ/AFRO JAZZ

 

Deze les wordt gegeven in workshop vorm eens in de zoveel tijd start een nieuwe workshop.
• Modern Jazz- Een les waarin de stijlen jazz en modern samen komen!
Technische basics, stijlgevoel, coordinatie & dynamiek komen samen in de oefeningen en choreografie.
• Afro Jazz – Een jazz les met invloeden uit Afrikaanse dans & muziek.

WORKOUTS/GEZONDHEID

DANCEWORKOUT

 

De danceworkout (conditie dansles) bestaat uit een reeks energieke dansen die eens in de zoveel tijd worden vernieuwd. De choreografie is niet te moeilijk en niet te makkelijk waardoor het leuk blijft. Na een aantal lessen ken je de les uit je hoofd en kan je conditioneel gezien er nog meer uit halen en je nog meer laten gaan. Daag jezelf uit en verleg iedere keer je grenzen, het verbeteren van je conditie en verbranden van calorieen is met deze les gegarandeerd!

BALLET WORKOUT

 

Een serieuze workout op basis van ballettechniek! Plié is het nieuwe squaten. Prachtige mooie sterke lange spieren, werken aan een gestroomlijnd danserslichaam, sierlijk bewegen en enkelstabiliteit zullen centraal staan!

STABILITY

 

Deze les is ontzettend goed als preventie tegen blessures. In de les wordt gewerkt aan een goede houding, lichaamsbewustzijn, spierkracht,  stabiliteit, flexibiliteit en balans. Onze doelstelling is jullie niet alleen oefeningen te geven maar ook de know how om zelf aan de slag te gaan, de oefening juist uit te voeren & toe te passen in het dagelijkse leven. Een goede les voor een gezond, sterk, flexibel lichaam & een mooie aanvulling op andere trainingen en sporten.

BREAK-OUT

 

Speciaal voor stoere mannen, jongens, meisjes, vrouwen heeft Fabia Dance Center deze Break-out les ontwikkeld, een conditie en krachtles op muziek! Door middel van bewegingen uit diverse hiphop stijlen werk je aan je uithoudingsvermogen, algehele conditie en ook zeker spierkracht. Dit alles op muziek die je bewegingen ondersteund. Old school hiphop, toprock, footwork het komt allemaal aan bod in deze les. Toch is de les makkelijk te volgen en zit er ontzettend veel vaart in de les.

SPECIALE LESSEN

DANCEMIX

 

Een speciale dansles voor volwassenen! De inhoud van de les varieert en meerdere dansstijlen komen aan bod! Je zult worden uitgedaagd je grenzen te verleggen & danstechniek en choreografie aangeleerd krijgen. Dit alles van een enthousiaste docent met geduld , in een gezellige groep. Sta jij liever niet met jongeren in een les? Dan is deze les een unieke kans om lekker te dansen!

SPECIAL NEEDS

 

Dans is voor iedereen! Voor kinderen met speciale behoeftes (bijv. Kinderen met het syndroom van down) hebben wij een speciale les. Zo krijgen ook deze kinderen de kans te genieten van dans en met elkaar zich verder te ontwikkelen.

PEUTER & OUDER DANS

 

Een leuke les voor kinderen vanaf 1,5 jaar t/m 4 jaar. De kinderen worden op speelse wijze in aanraking gebracht met dans en muziek & volgen deze les samen met een ouder of verzorger.

AFROVIBES

 

Een vrolijke energieke dansles. In deze les dans je op vrolijke populaire muziek en leer je de nieuwe moderne dansstijlen uit Afrika. Af en toe wordt de les wordt begeleid door een percussionist. Samen met de dansdocent en de percussionist wordt er dan veel gewerkt aan muzikaliteit.
Plezier, genieten en een zomers gevoel staan centraal in deze lessen! Deze les is een goede voorbereiding of aanvulling op de Afrikaanse dansles. Afrovibes wordt gegeven in workshop vorm.

AFRIKAANSE DANS

 

Een ontzettend leuke les met live percussie begeleiding. In deze les staat plezier en dansgevoel  centraal. Ontzettend goed voor de conditie en een les voor jong en oud. In de les leer je verschillende bewegingen en choreografie uit diverse Afrikaanse landen. Laat je meeslepen door de Afrikaanse ritmes en bewegingen! Afrikaanse dans wordt gegeven in workshop vorm.

CAPOEIRA

 

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Twee mensen spelen het capoeiraspel in een door mensen gevormde cirkel, waarvan het hart een rij muzikanten is. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen. Er is geen winnaar of verliezer. Wel is vaak snel duidelijk wie het spel het beste beheerst; wie is sneller of creatiever? De capoeira lessen worden gegeven in workshop vorm.

MUSIC ALL SWING

 

Een nieuw lessenblok ontwikkeld door Fabia Dance Center. Music-all-swing is een unieke combinatie van zang, dans, ritme & jezelf presenteren .
Plezier en muzikaliteit staan centraal in dit lessenblok! Je krijgt 3 verschillende lessen van 40 minuten.Elke 40 minuten iets anders. Daag jezelf uit en kom genieten! Music-all-swing wordt gegeven in workshopvorm.

SALSA & KIZOMBA

 

Salsa is een zeer populaire sociale dans van Latijns Amerikaanse oorsprong.Salsa is geen statische stijl maar legt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Kizomba is een sensuele dans en heeft wat weg van Argentijnse tango, Merengue en Bachata. Het wordt ook wel de Afrikaanse Tango genoemd. Zowel salsa als kizomba worden gegeven in workshop vorm.

DJEMBÉ

 

De djembé, ofwel de Afrikaanse trommel, laat u kennis maken met het ritme van de aarde. Door zelf de djembé in uw handen te nemen, kunt u ervaren wat het met u doet. De djembélessen van Djembé Défi worden gegeven door Koko Lawson.

SELECTIE KLASSEN

 

De selectieklassen is voor leerlingen die net iets meer willen en aankunnen. In de lessen ligt het niveau hoger en zit je in de groep met anderen die echt het uiterste uit zichzelf willen halen. Sommige vinden het gewoon leuk om op hoog niveau te dansen anderen ambieren ook echt een toekomst in de danswereld. In de hoogste selectieklas trainen ook semi-prof/prof dansers. Veel van onze leerlingen zijn al doorgestroomd naar dansvakopleidingen.

DANCEHALL

 

Eind jaren ’70 is dancehall ontstaan als een aparte genre in de populaire Jamaicaanse muziek. In de jaren ’80 werd dancehall overheersender door de digitale ‘ ragga’ dancehall. Door de snellere ritmes veranderde ook de dans. Op dancehall muziek worden snelle energieke dansbewegingen met invloeden uit zowel Jamaica als Afrika uitgevoerd. Deze les is in workshop vorm.

SING & DANCE

 

Een leuke combinatie les van 3 disciplines. Dit lessenblok bestaat uit zang, dans & drama, de combinatie vormt sing & dance. Leer jezelf presenteren, werk aan verschillende zangtechnieken en dat alles in combinatie met choreografie. En een goede voorbereiding voor iedereen die in de toekomst iets met musical zou willen.